Един друг живот

Един друг живот - Вероника Денева

А представяте ли си с живота да е като с шофьорската книжка например – когато си безотговорен и започнеш да ставаш опасен за себе си и за другите, просто да ти го отнемат? И не само – да го получи някой, който го заслужава повече от теб, който може да го управлява по-качествено и разумно, а ти да гледаш отстрани успешната реализация на всички потенциални пропуснати възможности. Защото този някой се справя по-добре от теб със собствения ти живот. А ти си неспособен. Да живееш…

Сценарий за бъдеще

Историята е за хаоса, сенките, проблясъците, надеждите и страховете в душата на една млада жена, осмелила се да преосмисли себе си. Книгата разказва за Лора, която има своята престижна професия, материална обезпеченост, прекрасни родители и като цяло един нормален и нелош живот. Още повече, че героинята не е сама – живее спокойно с приятеля си от три години. Въпреки това Лора усеща живота си монотонен, безстрастен и далече не вдъхновяващ. Неблагодарна ли е или заслужаваща нещо по-добро? Това се въпросите, които измъчват героинята. Но дори да се измъкне, дори да се осмели да избяга и да рискува всичко постигнато дотук, нима има гаранция, че ще намери нещо по-добро и по-удовлетворяващо? Няма гаранция и главната героиня твърде ясно осъзнава това.

Живот на паралел

Господин следовател, обяснете ми, искали ли сте някога да сте повече от това, което сте? Да станете министър, да откриете съкровище, да ограбите банка дори? Мечтали ли сте да направите поне един истински удар в живота си? Да превземете небосвода и всички да ви ръкопляскат? А после да изпаднете отново в тихото съжаление на ежедневието, в което няма блясък и няма надежда. Да затъвате все повече и повече в безжалостните мисли, че може би никога няма да изпитате опиянението на успеха отново?
Ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че аз никога не съм искала подобно нещо за себе си? Нямам данни за певица, за да мечтая за голямата сцена, бизнесът не ми се удава, затова и няма как да основа корпорация, науките не ме влекат, за да направя удара в лечението със СПИН например, а съм и голяма страхливка, за да ставам престъпница. Цял живот съм мечтала да открия любовта, да живея според нея и да я дарявам на останалите. Това прави ли ме според вас по-низша от останалите, които разполагат с ресурсите да станат успешни, богати, известни?